Archive for the ‘Politikk’ Category

Demonstrasjon mot Datalagringsdirektivet

Sunday, April 11th, 2010

I går ble det utkjempet nok et slag i kampen mot Datalagringsdirektivet. Med demonstrasjoner i flere norske byer samtidig stod mennesker fra hele bredden av det politiske spektrum sammen og sa klart i fra at dette ville de ikke ha.

Selv var jeg i Oslo, sammen med store deler av FriBits kjerne, noen demoscenere og andre personer jeg har blitt kjent med i årets løp – samt en hel del (for meg) ukjente personer.

IMG_2123Oppmøtet var bra. Jeg tror vi landet i underkant av 400 i Oslo, og med tanke på hvor gode (les: dårlige) nordmenn er til å demonstrere ellers er det en anseelig mengde. Ryktene fra Trondheim sier alt fra 100 til 250 der oppe, og fra Bergen har jeg ikke sett noen tall enda.

Appellantene var også dyktige, selv om det ikke akkurat kom frem noe nytt. Denne typen demonstrasjoner egner seg helt klart bedre for personer som aldri har hørt om direktivet før enn for oss som er vel bevandret i emnet. Slik som det ble nå var det bare å klappe på de riktige stedene, hvor de riktige stedene alltid var “dette finner vi oss ikke i”. Ikke at det er noe galt med det, men jeg regner med at de fleste som var der allerede vet hva det dreier seg om. I så måte var det representanten fra Høyre som gjorde den beste figuren. Han gikk nemlig inn på temaet om hvor viktig det var å få Høyre til å si nei, eller i alle fall fristilles. Slik det ser ut er dette den beste muligheten vi har for å stoppe direktivet, og verdt å få med seg.

Forhåpentligvis var dette bare det første av flere lignende tiltak fremover. Jeg kommer i alle fall til å stille på alle, og oppfordrer alle andre til å gjøre det også.

Share

Obama

Friday, December 11th, 2009

Mange har skrevet om Obamas besøk i Norge, hvorvidt han fortjener prisen eller ikke og lignende. Det meste er sagt. Derfor nøyer jeg meg med en liten oppsummering av øyeblikk jeg kommer til å huske fra gårsdagen.

 • Journalistene som ikke fant på annet å snakke om enn bilen til Obama i ventetiden frem til han kom ut av flyet.
 • Statsministerens (ut)tale.
 • Jaglands (ut)tale.
 • Mette-Marit, som er mer lettrørt enn meg. Ikke at jeg trodde det var mulig.
 • Demonstrantene foran Grand som hadde klart å skrive movment på banneret sitt.
 • Alle som ventet på grønt lys før de gikk over veien i Akersgata, noe som aldri skjer. Kan ha hatt noe med bevæpnede vakter å gjøre.
 • Appelholderen som manet til glede på Youngstorget, og 1-åringen som begynte å hylgrine i samme øyeblikk.
 • Fyren som stod bak meg på Eidsvolls plass og klarte å sette fast refleksen sin i glidelåsen på sekken min.
 • Folkene som stod litt lenger borte fra meg og spontant lagde et “ned med plakaten”-kamprop for å få en person lengre frem til ikke å blokkere utsikten deres (det fungerte).
 • Snipere på toppen av Stortinget, sammen med det faktum at Stortingsrepresentanter omtrent var de eneste som brøt vindusforbudet.
 • Obama som vinket og var altfor langt unna til at man egentlig så ham.
 • Møtet med Audun Herning som var vakt rundt demonstrasjonstoget og hadde en lang monolog om hvordan de måtte hjelpe folk som aldri gikk i fakkeltog med å slukke faklene – samtidig som han påpekte at vi hadde gått i “omg omg Obama”-toget.
Share

Noen ganger er det ålreit..

Tuesday, December 8th, 2009

Å være aktivt engasjert innenfor et tema kan være både stressende, utilfredsstillende og slitsomt. Men noen ganger er det ålreit. Det er de gangene du føler at du får noe igjen for det du gjør. Et slikt øyeblikk var da vi arrangerte demonstrasjonen for et fritt Internett, et annet var debatten i slutten av Krev Svar-kampanjen, et tredje var stiftelsesmøtet i Stopp DLD. De to siste dagene har gitt meg flere slike øyeblikk, og det kan jeg takke elever og lærere ved media og kommunikasjonslinja på Elvebakken VGS for.

(more…)

Share