Archive for the ‘Skrivetrening’ Category

The Alloy of Law

Sunday, January 8th, 2012
Tittel: The Alloy of Law
Forfatter: Brandon Sanderson
Serie: Mistborn
Språk: Engelsk
Format: Paperback
Sidetall: 325
Anskaffet: Outland

For å forstå hvordan The Alloy of Law ble til må man vite litt om forfatteren. Han er mer produktiv enn de fleste andre fantasyforfattere (i alle fall som jeg har lest). En av grunnen til dette er i følge ham selv at han gjerne skriver på andre ting, småting, innimellom de store prosjektene – rett og slett for å klarne hjernen. The Alloy of Law begynte på denne måten. Du kan lese mer om dette på forfatterens egen blogg. (more…)

Share

Scholar

Thursday, December 8th, 2011
Tittel: Scholar
Forfatter: L.E. Modesitt Jr.
Serie: The Imager Portfolio (bok 4).
Språk: Engelsk
Format: Innbundet
Sidetall: 508
Anskaffet: Outland

Første bok ut etter redefineringen av bloggen er Scholar. Det er kanskje en noe merkelig bok å starte med, da den faktisk ikke engang er den første i serien den inngår i. Dette bør allikevel ikke være noe problem for nye lesere. De fleste seriene til Modesitt Jr. er gjerne delt inn i løse underserier (ofte trilogier) om en og samme hovedperson, før man bytter til en helt annen hovedperson og tidsepoke innenfor samme verden. Den eneste serien jeg har lest av ham hvor dette ikke skjer er Recluce-serien, hvor byttene gjerne skjer oftere og enkelte hovedpersoner får en ny bok mye senere i serien.

(more…)

Share

Det var en gang en blogg.. Og så endret den karakter..

Wednesday, December 7th, 2011

Da jeg startet denne bloggen hadde jeg mange mål om å lære meg å skrive bedre, og å bruke den til noe fornuftig…
Tiden har vist at jeg ikke er så god til det som jeg hadde håpet. Jeg gjør stadig andre ting enn å blogge, når jeg har noe tid til overs. Det er nok mange grunner til det. For det første tar det tid å skrive innlegg, spesielt når jeg ikke har noe spesielt å skrive om. Da jeg startet bloggen var jeg aktiv i FriBit og hadde mange ting jeg fulgte med på og hadde meninger om. Etter at Stortinget stemte igjennom Datalagringsdirektivet  var det slutt på aktivismen for min del. Motløsheten sank inn og jeg følte at uansett hva man gjorde så hadde det ingen innvirkning. Jeg har sluttet å lese de fleste bloggene jeg hadde på listen min som omhandler fri kultur, internett, personvern og så videre. Ingenting nytter uansett, noe den forestående endringen i åndsverksloven er nok et glitrende eksempel på. Jeg orker rett og slett ikke å være aktiv i en debatt hvor landet blir kjørt i grøfta uansett hva man gjør.

Men heldigvis har jeg fortsatt noe jeg bryr meg om, min eldste hobby, boklesing. Det er ikke uten grunn at det første innlegget på nesten et år var (vagt) relatert til dette. Derfor har jeg nå tenkt å gjøre om bloggen til kun å inneholde bokomtaler og annet bokrelatert stoff. Eller, nesten i alle fall. Det er mulig det kommer noen andre innlegg innimellom, hvis noe virkelig treffer meg. Forhåpentligvis får dette meg til å skrive mer. Bøker blir jeg aldri lei av.. Forhåpentligvis finner jeg en nisje å fylle også. De fleste norske bokbloggerene jeg har funnet skriver nemlig om litt andre sjangere enn det jeg liker best å lese.

PS: Jeg kommer til å la de tidligste innleggene ligge igjen her, selv om de ikke omhandler bøker. Forhåpentligvis vil ikke dette skremme bort nye lesere.

Share

Umotivert

Friday, April 9th, 2010

Jeg innrømmet gladelig at det er lenge siden jeg har skrevet noe, igjen. Jeg trodde at flyttingen ville gi meg mer tid til å bable i vei på internett, men den gang ei. Det riktige er nok å si at når jeg endelig hadde tid til å skrive hadde jeg ingenting å skrive om. Det vil si, ingen motivasjon og inspirasjon.

Det hender faktisk ganske ofte at motivasjonen svikter. Jeg har ideer og lyst til å gjøre en hel masse ting, men det er sjelden noe av det skjer. Sammen med en ganske stor dose spontanitet er dette drepende for en stor del av produktiviteten min, for ikke å snakke om langtidsprosjekter. Sagt på en annen måte: ting må skje med det samme jeg kommer på dem, ellers blir det som oftest ikke til noe. Dette blir litt slitsomt i lengden, og det hender jeg ender opp med bare å gi blaffen i å forsøke – for heller å konsentrere meg om bøker, tv-serier eller annen tidtrøyte. Hvis jeg skal samarbeide med andre som er litt mer laidback enn meg selv er det enda verre. Det mest prominente eksemplet på dette er demoscenen. Det er nesten flaut å ha vært del av en subkultur i 15 år, mens man fortsatt ikke har de nødvendige ferdighetene i noe av det man gjør – rett og slett fordi det tar altfor lang tid å lære seg det i forhold til konsentrasjonsnivå.

Med andre ord: jeg tar gjerne imot tips om hvordan man motiverer seg selv til å gjøre ting over lengre tid. Jeg har selvsagt forsøkt å lete selv, men har ikke funnet noe av verdi. Jeg skal i alle fall forsøke hardere i tiden fremover. Jeg har nemlig funnet ut at for å ta videre utdannelse er jeg nødt til å lese meg opp i matte, som jeg ikke har brukt siden jeg gikk ut av videregående for 9 år siden. Det blir hardt å holde motivasjonen oppe over en periode på 9 måneder. Lykke til til meg.

Share

Et vendepunkt

Sunday, November 8th, 2009

Om en uke fyller jeg 30. Da jeg var yngre syntes jeg 30 var et vendepunkt. Folk over 30 skulle helst ikke gå på byen. Folk over 30 var gamle, hadde nesten levd ferdig livet, skulle være etablerte og seriøse og var rett og slett veldig voksne.

Om en uke kommer vendepunktet. Da er jeg gammel, skal helst ikke gå på byen, har nesten levd ferdig livet, må være etablert og seriøs og rett og slett veldig voksen.

Jeg tviler sterkt på at det går. (more…)

Share

Nå er det min tur!

Saturday, November 7th, 2009

Jeg har bestemt meg for å begynne å blogge. På norsk. Jeg kunne valgt engelsk, over halvparten av de jeg kjenner og kommuniserer med til daglig snakker engelsk, men nå valgte jeg norsk. Grunnen er enkel: etter åtte år i utlandet har jeg i stor grad glemt min egen grammatikk, og alt vi lærte om å skrive på skolen.

Jeg trenger altså å lære meg disse to tingene om igjen. Samtidig har jeg lyst på et sted hvor jeg kan være meg selv og uttale meg på vegne av meg selv – og ikke på vegne av jobben min eller organisasjoner jeg er medlem av. Jeg kan også være mindre strikt med måten jeg skriver på her, hvilket hjelper på skrivetreningen siden jeg har vært så streng med meg selv på andre steder jeg skriver at det har hemmet meg.

Morsomt nok har jeg ikke så mye å skrive i denne første posten, det var mest for å kvitte meg med WordPress sin “Hello World”-post. Regner med at jeg bruker resten av kvelden til å sette opp noe jeg er fornøyd med og først kommer tilbake og skriver noe vettugt en annen dag. Nå har jeg i alle fall begynt.

Share