Archive for the ‘Sosiale medier’ Category

Om lesebrett og magnetkort

Sunday, November 20th, 2011

Lenge siden jeg har skrevet noe nå. Det blir liksom aldri tid til å blogge. Allikevel har jeg lekt en stund med tanken på å gjøre om bloggen til en bokblogg, da jeg ser for meg at det vil være lettere å skrive litt om bøkene jeg leser.

Med det i tankene er det morsomt at det som endelig får meg til å skrive et blogginnlegg har med bøker å gjøre. Jeg har nemlig kommet til et punkt hvor Twitter gir for lite spillerom til å sette ord på tankene mine. Frustrasjonen om ikke å kunne forklare seg skikkelig gir tydeligvis energi nok til å komme over bloggpausen.

Så til selve saken. Kanskje ulikt mange andre leser jeg Twitter i store bolker (igjen har det med tid å gjøre, jeg bruker tiden min på andre ting). Det går gjerne en dag eller to mellom hver gang jeg sjekker. I går morges var en sånn stund. Over 200 updates ventet på meg, og jeg skred til verket. Fort oppdaget jeg at det var noe jeg hadde misset. Twitter flommet over med #magnetkort. Jeg skjønte fort at dette hadde noe med Norli å gjøre og leste litt videre. Jeg leste også Martin Bekkelunds innlegg om saken.

(more…)

Share

Ta livet en bolk av gangen

Tuesday, April 20th, 2010

Som jeg tidligere har skrevet er jeg både spontan og utålmodig. En dårlig kombinasjon, i mange sammenhenger, men det hender det kommer noen morsomme bivirkninger av denne blandingen også. En av de morsomste (om ikke av de særeste) bivirkningene er min store tendens til å leve livet i bolker. Hva jeg mener med det? Jo jeg mener at hver gang det skjer noe i livet mitt, om jeg f.eks er tilstede på et arrangement, finner en ny bok-serie jeg liker, oppdager en ny sak jeg brenner for, møter en ny og interessant person eller hva det måtte være, så går jeg 100% opp i den saken i noen dager – og så finner jeg en annen bolk og gjør det samme der. Siden det tydeligvis er en mettelsesfaktor på hvor mye jeg klarer å interessere meg for i det store og det hele går disse tingene gjerne litt på rundgang – men altså på rundgang som i “en uke til den saken, en uke til den saken”. Merk at når jeg sier 100% opp i den saken, så mener jeg det. Det blir en fanatisk, febrilsk og noe hektisk aktivitet. Det kan bli for mye selv for meg selv i lengden. Heldigvis har jeg lært å skåne mennesker jeg kjenner i en mye større grad ettersom årene har gått.

Selv om jeg bruker en uke her og og en uke der i forklaringen er tidsintervallene for når jeg bytter fra en bolk til en annen veldig vilkårlige. Etter Breakpoint, for eksempel, gikk det  halvannen uke før jeg igjen interesserte meg nevneverdig for noe annet enn demoscenen, sosial kontakt med demoscenere og alt som ellers hører med (med et lite unntak for StoppDLD-demonstrasjonen, som sånn sett kom på et veldig dårlig strategisk tidspunkt). Helgen som gikk brukte jeg derimot på å gå helt inn for å endelig komme meg igjennom DS-spillet “Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride” og dermed var den fanatiske demoscene-interessen over for denne gang.

Denne uken har begynt med at jeg har tilbrakt to dager på GoOpen – og dermed virker det som om neste bolk i livet mitt kommer til å være FriProg, sosiale medier – og kontakt med mennesker som har med disse tingene å gjøre. Dette blogginnlegget er en tydelig indikasjon på det – og jeg kan vedde mye på at det kommer en oppsummering av GoOpen for min del i morgen, når jeg har fått samlet tankene litt. Aktiviteten min på Twitter kommer nok også til å gå opp, den går nemlig veldig i bølger.

Share