Archive for the ‘Trening’ Category

2:31

Sunday, May 9th, 2010

Og der var det over, og jeg har offisielt løpt Holmenkollstafetten. Jeg innrømmer glatt at jeg var temmelig nervøs et par timer før start, men da jeg først kom meg ut av huset og møtte han jeg skulle sitte på med ned mot etappen gikk det over i stoisk ro. Litt morsomt egentlig, og faktisk litt irriterende. Jeg tror jeg hadde løpt fortere med det adrenalinet jeg hadde i kroppen rundt kl 14.

Siden jeg aldri har løpt en stafett før var det ganske spennende å se hvordan ting gikk for seg. Jeg skjønte fort at vekslingsfeltet var noe jeg helst ville holde meg unna. Folk stod altfor trangt, nye løpere satt avgårde i en veldig fart, og det var rett og slett farlig å stå der. Jeg så flere personer som løp inn i andre, og en jente som regelrett ble meid overende. Noe valg hadde jeg derimot ikke hvis jeg ikke ville at laget vårt skulle bli disket. Inn i vekslingsfeltet med meg altså.

Å stå øverst i feltet, der jeg hadde avtalt med kollegaen min at jeg skulle være, var derimot umulig. Av en eller annen grunn ville alle stå akkurat der, og det var en del knuffing. At man i tillegg nesten fikk hodet kappet av hver gang man tittet ut av klyngen for å sjekke om kollegaen dukket opp gjorde at jeg til slutt stilte meg nederst i stedet. Et sjakktrekk for til slutt å få øye på ham, men ikke et sjakktrekk for ikke å forvirre ham. Alt i alt gikk det allikevel ganske greit.

Etappen i seg selv gikk greit. Jeg løp forbi et par stykker, og ble tatt igjen av en. I tillegg løp jeg forbi hun som tidligere ble meid ned i vekslingsfeltet og som hadde stoppet helt. Da tiden kom for å sette inn sluttspurten ble jeg derimot forhindret av at folk som ikke engang skulle løpe stod og gikk ute i løypa. Flytte på seg gjorde de heller ikke, slik at jeg måtte konsentrere meg mer på å løpe rundt dem enn på å få økt farten.  At jeg i tillegg ble forbikjørt av et par sykler gjorde ikke saken noe bedre, i alle fall ikke moralsk. Etter endt etappe oppdaget jeg til min forskrekkelse at dette gav mersmak. Jeg var faktisk motivert til å trene bedre resten av året og neste år, slik at jeg kan gjøre det bedre på etappen. Merkelig, og nok en gang noe jeg tviler på at jeg ville ha trodd om meg selv for et år siden.

Til slutt de kalde faktaene: 2:31 ble min tid på 9. etappe. Da jeg startet lå vi på 91. plass, da jeg sluttet lå vi på 87. plass. Jeg ble nr 110 på etappen totalt, av 356 i vår klasse. Vinnerlaget løp den etappen på 2:17, den beste tiden på etappen var på 1:47 (fortsatt i vår klasse). Ikke så halvdårlig altså, selv om det noe optimistiske skjemaet vårt sa jeg burde løpe på 2:01, og Internett har fortalt meg at de fleste løper den etappen på mellom 1:30 og 2:30. Med tanke på hvor lite trent jeg egentlig er har jeg all grunn til å være fornøyd. For lagets del løp vi på 1:11:00 sammenlagt. Det holdt til 30. plass i vår klasse.

Share

2273

Friday, May 7th, 2010

I morgen løper jeg Holmenkollstafetten for første gang. Hadde noen sagt det til meg for et år siden hadde jeg sett på dem med kulerunde øyne og ledd rått. Så feil kan man hypotetisk ta.

I og med at jeg stiller på jobblaget får jeg en fin liten frynsegode med på kjøpet – egen lagskjorte. Siden Birger allerede har lagt ut sin kunne jeg ikke være dårligere, så her kommer den:

30322_10150204055895417_739665416_13585929_20179_n

Med andre ord: hvis du er rundt løypa i morgen, se etter røde t-skjorter med NR på ryggen og 2273 på magen og hei løs. Selv skal jeg løpe etappe 9 (som heldigvis ikke er den lengste og sikkert passer godt til formen jeg er i) – men alle på laget fortjener selvsagt å bli heiet på.

Det er fristende å komme med et Jaime Lannister-sitat for å avslutte innlegget, men jeg dyr meg. I stedet kan jeg opplyse om at det jeg gleder meg mest til av alt i morgen er pizzaspisingen etterpå. Da er det nemlig over, og et helt år til neste gang.

Share