Archive for November, 2009

Kindergarden 2009

Friday, November 20th, 2009

Bloggen har vært stille en ukes tid, i og med at jeg har hatt for mye å gjøre i dagliglivet til å få tid til å skrive et skikkelig innlegg. Det er flere på trappene, men det viktigste må komme først. En av de viktigste tingene skjer i dag, nemlig Kindergarden 2009.

For de som ikke vet det, så er dette et såkalt dataparty for demoscenere. Hvis du ikke vet hva demoscenen er kan du lese mer om det her.

(more…)

Share

Jeg har noe å skjule

Sunday, November 8th, 2009

I disse dager skrives det mye om Datalagringsdirektivet. Det gjør meg glad, fordi jeg en stund var redd for at direktivet ville innføres i norsk lov uten noen forutgående debatt. Heldigvis ble ikke dette tilfellet, for man trenger en debatt. Både de som er for og de som er i mot har gode grunner til sine standpunkt, og det skal ikke være noen tvil om at direktivet har utspring i gode intensjoner. Om man ikke er kriminell vil man selvsagt gjerne at politiet skal få flere ressurser. Barneporno er et fryktelig overgrep, man skal ikke forhandle ikke med terrorister. Så langt er alle enige.

Allikevel er jeg i mot en innføring av Datalagringsdirektivet. Hvorfor? Det er mange grunner, og mange andre har adressert dem. Derfor skal jeg i dag snakke om én enkelt grunn: Jeg har noe å skjule.

(more…)

Share

Velkommen

Sunday, November 8th, 2009

Nå åpner jeg bloggen og gir alle linken. For de som lurer så aner jeg ikke hva jeg kommer til å skrive om, det blir nok en salig blanding av tanker, ideer og refleksjoner om det meste som interesserer og opptar meg. Man kan nok vente seg litteratur, kultur, politikk, demoscene, Internett og samfunn i en eller annen vilkårlig rekkefølge, men sikkert mye annet også. Opptatt av deling som jeg er så det kan nok bli en del tips om ditt og datt. Håper jeg i alle fall får noen lesere etter hvert. Kom gjerne med kommentarer til forbedringer.

Share

Et vendepunkt

Sunday, November 8th, 2009

Om en uke fyller jeg 30. Da jeg var yngre syntes jeg 30 var et vendepunkt. Folk over 30 skulle helst ikke gå på byen. Folk over 30 var gamle, hadde nesten levd ferdig livet, skulle være etablerte og seriøse og var rett og slett veldig voksne.

Om en uke kommer vendepunktet. Da er jeg gammel, skal helst ikke gå på byen, har nesten levd ferdig livet, må være etablert og seriøs og rett og slett veldig voksen.

Jeg tviler sterkt på at det går. (more…)

Share

Temaer, skjemaer, miksing og triksing

Saturday, November 7th, 2009

Hvis du har forvillet deg inn på denne bloggen allerede nå i oppstartsfasen: gratulerer. I skrivende stund har jeg nemlig delt ut linken hit til nøyaktig to personer. Så enten er du veldig god til å gjette, eller så er det en av de som har plapret (med mindre du er en av de to, såklart).

Uansett. Under oppstarten kommer det sannsynligvis til å se litt rart ut her, jeg har nemlig ikke tid til å redigere om all standardkode med det samme. Derfor kommer noe av den engelske teksten fra standardtemaet til å være til stede en stund til. Og nei, jeg er ikke veldig glad for det jeg heller, det ser ufattelig teit ut med en salig røre av norsk og engelsk. Jobber på saken, altså!

Jeg kommer til å ende opp med en ikke så altfor endret versjon av standardtemaet nå i begynnelsen også. Dette er mest fordi jeg ikke er veldig god på webdesign og litt fordi jeg fortsatt har fullt opp med å sette meg inn i hvordan WordPress egentlig fungerer med all html, css og php. Med andre ord: hvis noen har lyst til å lage et fint tema til meg er det bare å kjøre på.

Oppdatering: Nå tror jeg jeg har fanget opp det meste. Skulle du fortsatt finne engelske spor på siden, skriv en kommentar.

Share

Nå er det min tur!

Saturday, November 7th, 2009

Jeg har bestemt meg for å begynne å blogge. På norsk. Jeg kunne valgt engelsk, over halvparten av de jeg kjenner og kommuniserer med til daglig snakker engelsk, men nå valgte jeg norsk. Grunnen er enkel: etter åtte år i utlandet har jeg i stor grad glemt min egen grammatikk, og alt vi lærte om å skrive på skolen.

Jeg trenger altså å lære meg disse to tingene om igjen. Samtidig har jeg lyst på et sted hvor jeg kan være meg selv og uttale meg på vegne av meg selv – og ikke på vegne av jobben min eller organisasjoner jeg er medlem av. Jeg kan også være mindre strikt med måten jeg skriver på her, hvilket hjelper på skrivetreningen siden jeg har vært så streng med meg selv på andre steder jeg skriver at det har hemmet meg.

Morsomt nok har jeg ikke så mye å skrive i denne første posten, det var mest for å kvitte meg med WordPress sin “Hello World”-post. Regner med at jeg bruker resten av kvelden til å sette opp noe jeg er fornøyd med og først kommer tilbake og skriver noe vettugt en annen dag. Nå har jeg i alle fall begynt.

Share