Archive for December, 2009

Ting man kan gjøre i en juleferie

Wednesday, December 30th, 2009

Siden jeg er så heldig at jeg har en jobb hvor man automatisk får juleferie har jeg tilbragt den siste uken hjemme. Ferien var sårt tiltrengt. Livet mitt har gått i ett helt siden i sommer, lett fordelt mellom jobben, demoscenen og fri kultur-miljøet. Ved siden av dette kommer pendling, som også tar en stor del av dagen. Alt dette har gjort at jeg har hatt rundt en time mellom hjemkomst og sengetid daglig, og på den tiden skal jeg få plass til alle de andre tingene jeg liker å gjøre. Det har fungert ganske dårlig. Derfor har jeg brukt denne ferien til å gjøre en del av de tingene jeg har hatt lyst til å gjøre de siste seks månedene. Siden jeg er like glad i lister som hovedpersonen i Naiv.Super har jeg laget en liten oversikt for å dele med alle andre:

 1. Se film. Siden jeg liker å se filmer i ett og ikke dele dem opp blir det lite filmtitting til vanlig. Jeg har rett og slett ikke nok tid til overs etter at jeg kommer hjem. Julen er jo også ganske perfekt for dette, siden en del tv-kanaler viser mer film enn vanlig.
 2. Trene. Trening er en av de andre tingene jeg aldri har tid til i dagliglivet. Selv en liten joggetur vil drepe over 50% av tiden jeg har til rådighet hver dag.
 3. Spise frokost. Dette er nok den tingen på listen som får flest til å lure på hvorfor den kommer som et eget punkt. Men jeg har faktisk aldri mulighet til å kose meg med en god frokost. Magen min liker ikke å spise den første timen etter at jeg har stått opp, så for å få i meg noe før avreise om morgenen må jeg i så tilfelle stå opp en time tidligere. Det vil fjerne all tid jeg har om kvelden, så frokosten blir ofte skadelidende.
 4. Lese. Jeg får faktisk lest en del til vanlig også. Det er en av de få tingene jeg kan gjøre på toget både på vei til og fra jobb (hvis jeg er heldig og toget ikke er overfullt). Men for en som liker lange sesjoner ala fire-fem timer med en bok kjennes det allikevel ut som om jeg leser for lite.
 5. Spille. Både Wii’en, DS’en og alle brettspillene mine har ligget brakk i månedsvis. Jeg har ikke engang kommet igjennom det nye Zelda-spillet, noe som er ganske uhørt til meg å være.
 6. NFL. Jeg innrømmer gladelig at jeg er ganske sportsinteressert. Jeg innrømmer også at det nok er den tingen, ved siden av trening, som lider mest av tidsbristen min. Derfor er det også den tingen jeg har brukt mest tid på i juleferien. Valget har falt på amerikansk fotball. Jeg har bestemt meg for at jeg for en gangs skyld skal se en SuperBowl hvor jeg vet litt mer om lagene som er med. Samtidig har jeg måttet velge meg lag jeg kan følge, og for øyeblikket heier jeg på New York Jets og Minnesota Vikings. Grunnene er simple: man kan med litt godvilje tilegne Vikings norske røtter, og Kevin Arnold fra “The Wonder Years” hadde en Jets-jakke i alle sesongene. Bedre grunner til å følge lag skal man lete lenge etter.
 7. Sove. Jeg forsøker å få mellom åtte og ni timers søvn hver dag, det er omtrent det jeg trenger. Vanligvis blir det ikke mer enn sju, noen ganger seks, som er alt for lite. De siste dagene har jeg derfor klokket inn ca tolv timer søvn daglig. Det hjelper.

Merk at blogging ikke står på listen. Nå som jeg endelig har tid til å faktisk sette meg ned og skrive ting har jeg mistet all inspirasjon. De tingene jeg hadde lyst til å skrive om tidligere føles (igjen) håpløst utdaterte. Kanskje får jeg tid til å bedre på det i de fire dagene jeg har igjen av ferien. Time will show.

Share

Obama

Friday, December 11th, 2009

Mange har skrevet om Obamas besøk i Norge, hvorvidt han fortjener prisen eller ikke og lignende. Det meste er sagt. Derfor nøyer jeg meg med en liten oppsummering av øyeblikk jeg kommer til å huske fra gårsdagen.

 • Journalistene som ikke fant på annet å snakke om enn bilen til Obama i ventetiden frem til han kom ut av flyet.
 • Statsministerens (ut)tale.
 • Jaglands (ut)tale.
 • Mette-Marit, som er mer lettrørt enn meg. Ikke at jeg trodde det var mulig.
 • Demonstrantene foran Grand som hadde klart å skrive movment på banneret sitt.
 • Alle som ventet på grønt lys før de gikk over veien i Akersgata, noe som aldri skjer. Kan ha hatt noe med bevæpnede vakter å gjøre.
 • Appelholderen som manet til glede på Youngstorget, og 1-åringen som begynte å hylgrine i samme øyeblikk.
 • Fyren som stod bak meg på Eidsvolls plass og klarte å sette fast refleksen sin i glidelåsen på sekken min.
 • Folkene som stod litt lenger borte fra meg og spontant lagde et “ned med plakaten”-kamprop for å få en person lengre frem til ikke å blokkere utsikten deres (det fungerte).
 • Snipere på toppen av Stortinget, sammen med det faktum at Stortingsrepresentanter omtrent var de eneste som brøt vindusforbudet.
 • Obama som vinket og var altfor langt unna til at man egentlig så ham.
 • Møtet med Audun Herning som var vakt rundt demonstrasjonstoget og hadde en lang monolog om hvordan de måtte hjelpe folk som aldri gikk i fakkeltog med å slukke faklene – samtidig som han påpekte at vi hadde gått i “omg omg Obama”-toget.
Share

Julegaveønsker

Thursday, December 10th, 2009

Å skrive en ønskeliste til jul føles på en måte ganske materialistisk. Problemet er bare at “alle” maser om å få en. Derfor er jeg nødt til å gjøre det uansett, og dermed er det helt klart lettest å ha én liste som jeg sender til alle som spør.

Listen ble ganske lang, det er fordi folk skal ha litt å velge i. Det burde være noe for enhver smak når det gjelder pris også, og ikke bare kjempedyre ting (slik ønskelisten til bursdagen endte opp). Jeg har prøvd å gjøre det lett og linke til produktet på nettet der dette har latt seg gjøre.

Så. Kjære smånisser, dette ønsker jeg meg til jul:

Sånn.. Det burde være nok til alle. Nå kan dere slutte å spørre :)

Share

Noen ganger er det ålreit..

Tuesday, December 8th, 2009

Å være aktivt engasjert innenfor et tema kan være både stressende, utilfredsstillende og slitsomt. Men noen ganger er det ålreit. Det er de gangene du føler at du får noe igjen for det du gjør. Et slikt øyeblikk var da vi arrangerte demonstrasjonen for et fritt Internett, et annet var debatten i slutten av Krev Svar-kampanjen, et tredje var stiftelsesmøtet i Stopp DLD. De to siste dagene har gitt meg flere slike øyeblikk, og det kan jeg takke elever og lærere ved media og kommunikasjonslinja på Elvebakken VGS for.

(more…)

Share

Jeg burde ha blogget om..

Sunday, December 6th, 2009

Jeg burde ha blogget om en hel masse, men jeg var totalt utbrent uken etter Kindergarden, og deretter har jeg vært på en ukes ferie på Gran Canaria (med bryllup som den store guleroten).

Siden noe av det jeg hadde tenkt å skrive om nå er mer eller mindre utdatert kommer her en liten liste over hva jeg burde ha blogget om men sannsynligvis kommer til å droppe:

 • FSCONS, hvor jeg var medhjelper første dag og vanlig besøkende andre dag – og hvor jeg fylte 30 år på toppen av det hele.
 • Kindergarden, som med sine 94 besøkende fra 10 forskjellige nasjoner var det beste partyet jeg noengang har vært med på å arrangere.
 • Bøkene jeg leste før jeg dro til syden: Lucifers Evangelium, Panserhjerte, Pengemannen.

De andre tingene jeg hadde tenkt å skrive om er enten mer tidløse eller ligger friskere i minnet, og dukker forhåpentligvis opp etterhvert. Jeg lager en liste over de også, for å gi meg selv et dytt i riktig retning:

Det var alt for nå. I morgen skal vi i FriBit til Elvebakken VGS for å ha et par timer om fildeling. Det blir spennende, sist jeg snakket foran en videregående klasse gikk jeg selv i klassen.

Share