Archive for January, 2010

Jeg flytter

Saturday, January 23rd, 2010

De første ukene i det nye året har igjen vært travle og hektiske. Jobben og pendlingen tar omtrent 11 timer daglig, på en god dag. Legger man til at NSB har store problemer blir det reelle tallet rundt 12. Resten av timene i døgnet må fordeles på søvn, matinntak, hygiene og sosiale hendelser. Det fungerer, på et vis, men det er ikke optimalt. Som oftest blir det til at jeg kommer hjem rundt kl 21, sovner 21:30 og står opp igjen kl 5.

Rett skal være rett. Jeg har kommet meg på teater, vært på FriBit-møter, hatt gjesteopptreden på NRK, sneket meg med på juletrefest på jobben, avholdt demoøl og hengt på tannlegekontorer. I tillegg spiller jeg innebandy med jobben hver tirsdag. Jeg får altså gjort en del ting, men slitsomt er det – jeg sitter aldri stille og bare slapper av. Derfor har jeg nå bestemt meg for å flytte til Oslo. Den siste uken har altså blitt enda mer hektisk, i og med at jeg har vært på en del visninger. Heldigvis hadde jeg flaks nok både til å finne en leilighet jeg likte og å bli godtatt som leietaker av eieren. Det gjenstår å skrive en kontrakt og å få over tingene mine, deretter blir jeg en stolt beboer av hovedstaden.

Prosessen med å finne en leilighet var ganske spennende. Jeg merket fort at fokuset mitt har flyttet seg og at ting som var viktige sist jeg bodde i Oslo ikke var like viktige nå. Sist var nærhet til sentrumskjernen det viktigste for min del, denne gangen var det til slutt nærhet til skog og natur som ble det utslagsgivende. Jeg har begynt å tenke over ting som skapplass, uteplass, hvorvidt naboene er stille og rolige og hvor lang tid det tar til jobben. Voksen, altså.

Forhåpentligvis får jeg mye mer tid til rådighet etter flyttingen. Jeg henger en del etter med ting jeg skal gjøre, spesielt for FriBit. Trening ligger også høyt på lista over ting jeg vil gjøre mer av. Joggingen på lørdager og innebandyen på tirsdager er egentlig ikke nok. Å bo i byen gjør at jeg ikke blir like avhenging av timeplanen til NSB, og det bør kunne utnyttes til å optimalisere tidsbruken bedre. Sist men ikke minst håper jeg å få i gang noe mer brettspilling, det er nok den tingen som har havnet desidert nederst på alle prioriteringslister.

I dag har jeg kjøpt mikrobølgeovn og sett meg ut en tv jeg har lyst på. Foruten strykejern har jeg alt annet jeg trenger stående på et lager i Oslo. Det har stått der et år, og jeg gleder meg til å ta det frem igjen. Spesielt eskene med bøker kommer til å bli spennende, jeg vet jeg har en del interessante bøker jeg ikke har rukket å lese og sikkert har glemt at jeg har. Med andre ord ser jeg frem til mange koselige stunder fremover. Kanskje får jeg tid til å blogge om dem også?

Share

Morro med tog

Monday, January 4th, 2010

Livet som pendler er ikke alltid like morsomt. I dag brukte jeg over 13 timer på å komme meg inn til Oslo, jobbe 8 timer, og komme meg hjem igjen. Legger man til at jeg våknet 3:25 i natt grunnet dårlig feriedøgnrytme er årets hittil kjipeste dag komplett. På toppen av alt dette var det første dag som fast ansatt i jobben, ikke akkurat det man kan kalle en flying start.

Dagens hendelser fikk i alle fall fart på bloggingen min for Drammenbanen. Det ble faktisk 2 innlegg, siden toget var forsinket både til og fra jobb. Dette fungerer bedre som flying start, men det er en start jeg godt kunne ha vært foruten. I ekte bloggånd kryssposter jeg innleggene mine her:
(more…)

Share

En nyttårshilsen

Friday, January 1st, 2010

I går fikk jeg en nyttårshilsen fra “grøtnissene” et sted i Norge. Semi-nye kommunikasjonsmidler tro ble den overlevert via MMS. Motivet, et lite barn som gleder seg over grøtkjelen, var fint. Null problemer altså. Bortsett fra ett. Jeg kjenner ikke grøtnissene. Akkurat som om man fra tid til annen får en feiloppringing fikk jeg altså her en feilsending.

Det var ikke noe galt med bildet som sådan. Det var et innblikk i en annen families liv, sågar et de hadde valgt å dele med andre. Allikevel følte jeg meg som en inntrenger, i og med at jeg ikke har noe med denne familien å gjøre. Men dette var heller ikke et stort problem. Jeg hadde nok å gjøre til at bildet, etter at det var slettet fra telefonen, lett kunne gått i glemmeboken.

Problemet med feilsendingen, for min del, var at den var nok et bevis på hvor lett det er å gjøre feil. Hadde motivet på bildet vært et litt annet, f.eks det samme barnet i et badekar, og mottageren en annen enn meg kunne dette slått uheldig ut. Siden telefonnummeret fulgte med er det i vår tids informasjonsalder altfor lett å finne ut hvor familien bor. Det skal selvsagt litt til før historien får en virkelig bitter slutt. Statistisk sett er nok sjansene for det svært små. Allikevel, det er altfor lett å gjøre feil i dagens informasjonssamfunn. Personen som sendte meg meldingen i går kan like gjerne være samme person som har ansvaret for å sende over informasjonen om deg selv til Politiet hvis Datalagringsdirektivet går igjennom. Personen kan også være ansatt i Folkeregistret, en vilkårlig bank eller andre steder som jobber med personopplysninger. Heldigvis er sjansene for det også relativt små.

Jeg tror ikke jeg var den eneste som fikk en feilsendt melding i går. Selv om inntoget av sosiale medier tydeligvis fører til nedgang i telefonbruken rundt jul og nyttår, var nok allikevel mengden av meldinger større enn på en vanlig dag. Og en økt mengde meldinger øker sjansen for feilsending, akkurat som en økt mengde med transaksjoner av personopplysninger vil gjøre det samme. Forhåpentligvis vil det i 2010 bli mer bevissthet om dette. Det er lov å håpe, i alle fall 1. januar.

Share