Demonstrasjon mot Datalagringsdirektivet

I går ble det utkjempet nok et slag i kampen mot Datalagringsdirektivet. Med demonstrasjoner i flere norske byer samtidig stod mennesker fra hele bredden av det politiske spektrum sammen og sa klart i fra at dette ville de ikke ha.

Selv var jeg i Oslo, sammen med store deler av FriBits kjerne, noen demoscenere og andre personer jeg har blitt kjent med i årets løp – samt en hel del (for meg) ukjente personer.

IMG_2123Oppmøtet var bra. Jeg tror vi landet i underkant av 400 i Oslo, og med tanke på hvor gode (les: dårlige) nordmenn er til å demonstrere ellers er det en anseelig mengde. Ryktene fra Trondheim sier alt fra 100 til 250 der oppe, og fra Bergen har jeg ikke sett noen tall enda.

Appellantene var også dyktige, selv om det ikke akkurat kom frem noe nytt. Denne typen demonstrasjoner egner seg helt klart bedre for personer som aldri har hørt om direktivet før enn for oss som er vel bevandret i emnet. Slik som det ble nå var det bare å klappe på de riktige stedene, hvor de riktige stedene alltid var “dette finner vi oss ikke i”. Ikke at det er noe galt med det, men jeg regner med at de fleste som var der allerede vet hva det dreier seg om. I så måte var det representanten fra Høyre som gjorde den beste figuren. Han gikk nemlig inn på temaet om hvor viktig det var å få Høyre til å si nei, eller i alle fall fristilles. Slik det ser ut er dette den beste muligheten vi har for å stoppe direktivet, og verdt å få med seg.

Forhåpentligvis var dette bare det første av flere lignende tiltak fremover. Jeg kommer i alle fall til å stille på alle, og oppfordrer alle andre til å gjøre det også.

Share

2 Responses to “Demonstrasjon mot Datalagringsdirektivet”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by dugnad. dugnad said: [BLOGG] Demonstrasjon mot Datalagringsdirektivet « Ratatosk: I går ble det utkjempet nok et slag i .. http://bit.ly/dpAgH5 #DLD […]

  2. Birger says:

    Jeg var der! Og jeg demonstrerte iherdig!

Leave a Reply