Hva jeg vet om Brandon Sanderson

Forfatter nummer to ut på bloggen blir Brandon Sanderson. Første gang jeg hørte om ham var da han ble valgt ut til å ferdigstille Wheel of Time-serien etter at dens egentlige forfatter hadde gått bort. Nysgjerrig som var jeg sjekket jeg kjapt ut hjemmesiden og bloggen hans. Her hadde han lagt ut både smakebiter fra bøkene sine samt hadde et eksperiment hvor han gikk igjennom hele prosessen med å skrive en bok sammen med leserene sine.

Jeg er ikke så glad i å lese på skjerm, så i steden for å ta for meg boken som var i ferd med å bli skrevet kikket jeg raskt igjenom smakebiten fra trilogien hans Mistborn. Det jeg leste pirret nysgjerrigheten min såpass at jeg endte opp med å kjøpe den første Mistborn-boken så fort som mulig etterpå. Én bok ble til flere, og snart hadde jeg lest nesten hele forfatterskapet hans (jeg mangler alle Alcatraz-bøkene med unntak av den første).

Brandon Sanderson er den eneste fantasy-forfatteren jeg har møtt personlig. Outland inviterte ham nemlig til Oslo for å signere bøker i 2011. Jeg har også skrevet epost til ham og fått svar. Det er svært sjelden jeg har personlig kontakt med forfattere jeg leser bøker av, så for meg var dette veldig spennende. Jeg liker også mentaliteten og tankegangen han viser når han blogger. Han er ung, og derfor mer på “min linje” når det gjelder internett og multimedia. Han ser også ut til å ha mange smarte markedsføringsideer som passer godt inn i sosiale medier.

Den beste Brandon Sanderson-boken jeg har lest er nok The Way of Kings. Dette er en bok jeg varmt kan anbefale til alle som liker fantasy. Boken er den første i en planlagt serie på 10 bøker, og jeg gleder meg utrolig til neste bok.

Det var alt jeg hadde om Brandon Sanderson denne gangen. Les gjerne anmeldelsen av The Alloy of Law.

Share

Leave a Reply