Gullrush

Tittel: Gullrush
Forfatter: Toril Brekke
Språk: Norsk
Format: Lydbok
Anskaffet: Bokkilden.no

Gullrush er den andre boken jeg leser i Toril Brekkes serie om utvandringen til Amerika. Boken følger for det meste generasjonen under hovedpersonene i den forrige boken, og også noen nye personer. I denne boken er det, som tittelen tilsier, gullfunnene i Amerika som står i sentrum.

Jeg likte denne boken litt mindre enn den forrige, men jeg er usikker på grunnen. Litt av det er nok fordi det var mindre historie og nybygging og mer fokus på personene i boka, litt fordi lydboken jeg hørte på hadde byttet oppleser og dermed byttet stemmer på noen av personene, og litt fordi fortellingen ikke engasjerte i like stor grad. Språket og skrivestilen var omtrent den samme som  i forrige bok, men det var lettere å overse problemene jeg hadde med dette når boka var fengende.

Allikevel må man ikke misforstå. Det er fortsatt spennende å høre om de første nordmennene som utvandret, hva de gjorde, hvordan livet deres var og hvordan Amerika fungerte på denne tiden. Borgerkrigen får man også plass til, samt kamper mot indianere. Deler av boka har også det jeg liker best å høre om, å arbeide seg opp fra to tomme hender til et skikkelig hjem. Jeg gleder meg fortsatt til å høre gjennom siste bok. Forhåpentligvis er historien litt mindre deprimerende i den enn den har vært i de to foregående bøkene.

Jeg gir boka 3/5.

Share

Leave a Reply