Et vendepunkt

Om en uke fyller jeg 30. Da jeg var yngre syntes jeg 30 var et vendepunkt. Folk over 30 skulle helst ikke gå på byen. Folk over 30 var gamle, hadde nesten levd ferdig livet, skulle være etablerte og seriøse og var rett og slett veldig voksne.

Om en uke kommer vendepunktet. Da er jeg gammel, skal helst ikke gå på byen, har nesten levd ferdig livet, må være etablert og seriøs og rett og slett veldig voksen.

Jeg tviler sterkt på at det går.

Riktignok går jeg ikke på byen på samme måte som før, jeg legger meg tidlig før en arbeidsdag, og tar valg som følge av livserfaring. Jeg er forsiktig med økonomien, holder av til regninger og tar med matpakke på jobb. Jeg har alle møbler, kjøkkenutstyr, klær, pyntegjenstander og hvitevarer jeg trenger (for tiden står mesteparten riktignok på lager) .

Allikevel kjenner jeg meg langt fra voksen.

I dag feiret vi bursdagen min, i og med at jeg neste helg kommer til å være i Gøteborg som medarrangør for FSCONS (mer om det i et senere innlegg). Programmet for dagen var en familiemiddag med koldtbord (kjøleskapet er fullt av mat) , stemningen var god, og jeg fikk selvsagt gaver. En av gavene var en eggekoker, noe jeg faktisk hadde ønsket meg selv. Til jul i fjor ønsket jeg meg sokker.

I morgen skal jeg ta toget til Oslo for å delta i et møte som omhandler politikk og strategi. Frivillig. På en fridag. På grunn av det droppet jeg også å ta turen ned til sentrum for å avslutte bursdagsfeiringen på et av de to utestedene i denne bygda.

Heldigvis er jeg fortsatt et barn i sjelen. Jeg kan fortsatt finne på å klatre opp i et tre for moro skyld. Jeg kan bygge Lego med nevøen min og sannsynligvis ha det morsommere enn ham. Jeg elsker tv-seriene og filmene jeg så som barn og ser dem gjerne om og om igjen. De siste par årene har jeg kjøpt de fleste av Anne-Cath. Vestlys bøker på nytt og frydet meg over dem.

Om en uke kommer vendepunktet. Ikke at jeg endelig blir voksen, men at jeg endelig kommer over vrangforestillingene jeg hadde da jeg var yngre om hvordan en 30-åring oppfører seg.

Share

Tags: , ,

Leave a Reply