Jeg flytter

De første ukene i det nye året har igjen vært travle og hektiske. Jobben og pendlingen tar omtrent 11 timer daglig, på en god dag. Legger man til at NSB har store problemer blir det reelle tallet rundt 12. Resten av timene i døgnet må fordeles på søvn, matinntak, hygiene og sosiale hendelser. Det fungerer, på et vis, men det er ikke optimalt. Som oftest blir det til at jeg kommer hjem rundt kl 21, sovner 21:30 og står opp igjen kl 5.

Rett skal være rett. Jeg har kommet meg på teater, vært på FriBit-møter, hatt gjesteopptreden på NRK, sneket meg med på juletrefest på jobben, avholdt demoøl og hengt på tannlegekontorer. I tillegg spiller jeg innebandy med jobben hver tirsdag. Jeg får altså gjort en del ting, men slitsomt er det – jeg sitter aldri stille og bare slapper av. Derfor har jeg nå bestemt meg for å flytte til Oslo. Den siste uken har altså blitt enda mer hektisk, i og med at jeg har vært på en del visninger. Heldigvis hadde jeg flaks nok både til å finne en leilighet jeg likte og å bli godtatt som leietaker av eieren. Det gjenstår å skrive en kontrakt og å få over tingene mine, deretter blir jeg en stolt beboer av hovedstaden.

Prosessen med å finne en leilighet var ganske spennende. Jeg merket fort at fokuset mitt har flyttet seg og at ting som var viktige sist jeg bodde i Oslo ikke var like viktige nå. Sist var nærhet til sentrumskjernen det viktigste for min del, denne gangen var det til slutt nærhet til skog og natur som ble det utslagsgivende. Jeg har begynt å tenke over ting som skapplass, uteplass, hvorvidt naboene er stille og rolige og hvor lang tid det tar til jobben. Voksen, altså.

Forhåpentligvis får jeg mye mer tid til rådighet etter flyttingen. Jeg henger en del etter med ting jeg skal gjøre, spesielt for FriBit. Trening ligger også høyt på lista over ting jeg vil gjøre mer av. Joggingen på lørdager og innebandyen på tirsdager er egentlig ikke nok. Å bo i byen gjør at jeg ikke blir like avhenging av timeplanen til NSB, og det bør kunne utnyttes til å optimalisere tidsbruken bedre. Sist men ikke minst håper jeg å få i gang noe mer brettspilling, det er nok den tingen som har havnet desidert nederst på alle prioriteringslister.

I dag har jeg kjøpt mikrobølgeovn og sett meg ut en tv jeg har lyst på. Foruten strykejern har jeg alt annet jeg trenger stående på et lager i Oslo. Det har stått der et år, og jeg gleder meg til å ta det frem igjen. Spesielt eskene med bøker kommer til å bli spennende, jeg vet jeg har en del interessante bøker jeg ikke har rukket å lese og sikkert har glemt at jeg har. Med andre ord ser jeg frem til mange koselige stunder fremover. Kanskje får jeg tid til å blogge om dem også?

Share

Tags: , , ,

Leave a Reply